НАГРАДЕН ФОНД
2750 ЛЕВА

НАГРАДИ И ОЦЕНЯВАНЕ

Финалът на филмовото предизвикателство “Красив Добрич” ще бъде предаването на завършените филми, след което нашето жури ще ги оцени. Трите наградени филма ще бъдат прожектирани както на празника на града, така и на серия фестивали в страната, като ще бъдат представени и на Берлинале през февруари 2019 година.

УЧАСТВАЙ
разкажи ни за себе си

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА

СВАЛИ КАТО PDF ФАЙЛ

Задачата

1. Пред-продукция, продукция и постпродукция на късометражен филм (филмът) с времетраене от 5 до 10 минути с надписите в град Добрич (градът) за 48 часа (от писането на сценария до последните дейности от постпродукцията). От сценарий до екран!
2. Сценария на филма ще съдържа три до пет елемента, които ще бъдат избрани в началото на предизвикателството.
3. Филмите трябва да са на български или ако са на друг език, трябва да бъдат осигурени субтитри на български и английски език.
4. След края на времето – 48 часа, филмът се прожектира пред журито, след което то взима решение кои филми да награди с първо, второ и трето място.

 

ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЩЕ ОСИГУРЯТ

5. За цялото време на предизвикателството – от 21-ви септември до 23-ти септември включително, настаняване и кетъринг до 4 души на екип.
6. Разрешително за снимки от община Добрич в определени райони в града, което може да бъде разширено и в други, в зависимост от нуждите на екипите.
7. Определена снимачна техника, която ще бъде обявена допълнително, след като бъдат избрани екипите.
8. Ментори, които ще работят с екипите по времето на подготовката на сценариите, както и помощници, които ще работят с екипите по времето на снимачния ден.
9. Награден фонд на обща стойност 2750 лева, който ще бъде разпределен както следва – 1500 лева за първо, 750 лева за второ и 500 лева за трето място.

Контакти

Последвайте ни

Бюлетин

Абонирайте се, за да бъдете известени при новости.