ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Защо правите филмово предизвикателство в Добрич?

ОТГ: Добрич е много красив град, който има много потенциал за представяне пред творчески екипи. Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на Глобалния Добрич – Добрич в бъдеще време 2.0 през септември 2017 като част от идейната платформа за създаване на глобална общност от хора, свързани с Добрич. На форума режисьора и основател на CastFolio – Николай Михайлов представи проекта си за документален филм и остана очарован от града и неговите околности. Няколко месеца по-късно, написахме проект, който беше представен в общината и одобрен от общински съвет през февруари 2018 година.

2. Защо 48 часа е времето за създаване на филм?

ОТГ: Въпреки че една пълна продукция на късометраен филм може да отнеме месеци, има много примери, че те могат да бъдат създадени само за няколко дни при подходящи обстоятелства, добра подготовка и някои ограничения.

3. КАКВА ТЕХНИКА ЩЕ БЪДЕ ОСИГУРЕНА ЗА РАБОТА ОТ ЕКИПИТЕ?

ОТГ: Снимачна техника – камери, обективи и осветление, подходяща за заснемане кино изображение. Точните параметри се уточняват и ще бъдат обявени на екипите след техния избор.

4. Нямам екип, как мога ли да намеря хора, с които заедно да участваме на предизвикателството?

ОТГ:Всички кандидати за участници ще бъдат поканени да се присъединят към фейсбук група, в която ще могат да общуват, задават въпроси и формират екип, с който да се участват заедно.

5. Може ли да направите филмово предизвикателство моя град?

ОТГ: Вероятно да, при наличието на ентусиазиран екип на място и достатъчно време. Организацията отнема приблизително 8 месеца.

и ние ще отговорим

Контакти

Последвайте ни

Бюлетин

Абонирайте се, за да бъдете известени при новости.